Cactussen en vetplanten

Zeer geliefd binnen ons kamerplantenassortiment: cactussen en vetplanten. Deze sterke kamerplanten hebben weinig water nodig waardoor ze zelfs overleven bij iemand zonder groene vingers. Ben je op zoek naar een stoere kamerplant, of een leuk, origineel cadeautje? Cactussen en vetplanten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Sommige cactussen zijn zelfs bloeiend! Ontdek zelf ons assortiment in het groencentrum. Maar wees voorzichtig, de naalden van cactussen zijn nogal prikkelbaar.

Cactussen water geven

Vetplanten en cactussen komen van oorsprong uit hele droge, warme gebieden. Om te overleven, slaan ze hun vocht op in hun bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan, zie je hun bladeren verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen. Zet cactussen en vetplanten op een warme plek in huis, zoals op de vensterbank. Maar let op, want de kans op verbranding achter glas is groot. 

Potgrond voor cactussen

Cactussen en vetplanten hebben dus niet veel water nodig. Geef ze gedurende de groeiperiode in maart t/m mei matig water, één keer in de week is meer dan voldoende. Word jouw cactus of vetplant te groot, of heeft hij een nieuw huisje nodig? Dan is het tijd om de plant te verpotten. Gebruik tijdens het verpotten altijd speciale cactusgrond, deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten. Cactussen en vetplanten groeien namelijk het best in voedselarme, goed gedraineerde grond, anders is de kans op rotvorming groot. Je vindt deze speciale cactusgrond in ons groencentrum op de kamerplantenafdeling.

Cactus water geven

In de winterperiode wanneer de groei stilstaat, breng je het watergeven terug naar eenmaal in de twee weken. De plant staat nu namelijk in ruststand en verbruikt weinig energie. Geef de plant nooit te veel water, anders is de kans op verrotting groot. Heb je vragen over jouw cactus of ben je op zoek naar een specifieke soort? Spreek onze medewerkers in het groencentrum gerust aan. Zij geven je graag advies.

OPENINGSTIJDEN

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten