Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn kamerplanten die niet bloeien, maar die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. Niet alle groene kamerplanten zijn dus groen. Snap je? In ons assortiment groene kamerplanten vind je populaire planten zoals de Monstera, Strelitzia, Zamioculcas, Kentiapalm, Calathea en Alocasia. Groene kamerplanten geven elke kamer meer sfeer en brengen de natuur naar binnen. Ben je op zoek naar een bijzondere groene kamerplant voor jouw slaapkamer, woonkamer of thuiskantoor? Bij Groencentrum Sonneveld hebben we voor elke kamer een geschikte groene kamerplant.

Standplaats groene kamerplanten

De meeste "groene" kamerplanten zijn gelukkig niet zo kieskeurig met hun standplaats. Belangrijk om te onthouden is dat ze liever niet in de volle zon staan. Bontgekleurde soorten, zoals de Calathea, Alocasia en Strelitzia hebben meer licht nodig dan kamerplanten met dikke bladeren, zoals de Sanseveria of Aloë Vera. Een standplaats op het oosten of westen is prima. Zorg er in ieder geval voor dat de plant niet de hele dag in het donker staat. Dat vindt geen enkele plant fijn.

Verzorging van je kamerplanten

Geef groene kamerplanten ongeveer eens per week water en voed ze in de groeiperiode eenmaal in de twee weken bij met speciale kamerplantenvoeding. Niet alle planten hebben dezelfde waterbehoeftes, check daarom altijd het plantenlabel of de kweekpot voor extra informatie over de verzorging. Onthoud in ieder geval dat je de plant nooit water geeft als de grond nog nat is. Laat de grond enigszins opdrogen tussen twee gietbeurten in. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Ziektes kamerplanten

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden. Een belangrijk reden is vaak dat de plant te veel of te weinig water heeft gekregen. Let erop dat je niet elke groene plant zomaar dezelfde hoeveelheid water toedient. Als bontgekleurde bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, kleuren de bladeren geel, dan duidt dit vaak op te veel water.

Ook ongedierte komt voor op groene kamerplanten, zoals spint, bladluis, dopluis, trips of rouwvliegjes. In ons groencentrum vind je zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen om dit ongedierte te bestrijden. Kom je er niet uit? Onze groenexperts lopen rond in het tuincentrum en helpen je graag bij jouw groene kamerplant-vraag. Tot snel bij Groencentrum Sonneveld voor al jouw groene kamerplanten.

Bekijk openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten