Tuinplanten

Groencentrum Sonneveld

Koop de mooiste soorten tuinplanten bij Groencentrum Sonneveld!

Kom snel ons assortiment tuinplanten bekijken en laat je inspireren of en kom de sfeer proeven. Eénjarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Pot plant combinaties staan bovendien ook voor jou klaar, maar uiteraard maken wij graag een planten arrangement naar jouw wens voor je klaar! 

Iedere dag kopen wij op de veiling verse tuinplanten, maar ook heesters, vaste planten en perkgoed. Samen met de kwekers waarbij we rechtsreeks planten kopen proberen wij het u als consument zo makkelijk  mogelijk te maken door de vaste planten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er schaduwplanten, grassen en planten die graag in de volle zon staan. Op het plantetiket staat vaak de hoogte aangegeven, hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt.

Kuipplanten, zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana, zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende.

Kom je er niet uit of wil je meer weten? Wij geven je graag advies.