Bloembollen en zaden

Bloembollen verdelen we in twee groepen: voorjaarsbollen en zomerbollen. Voorjaarsbollen plant je in oktober / november en zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten. Dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes. De zomerbollen, waaronder de anemonen, dahlia's en gladiolen, zijn ook éénjarig. De bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.

OPENINGSTIJDEN

Creëer een kleurrijk voorjaar met onze bloembollen!

Aan jou de keuze! Koop voorjaarsbollen in het najaar en plant ze zelf, zodat je in de vroege lente geniet van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. Zomerbollen verkopen we in het voorjaar. Deze plant je als de kans op vorst is verdwenen.

Zaaien voor succes

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die jouw voortuin een fleurige aanblik geven.

Bloembollen en zaden kopen in Sonneveld

Bij Groencentrum Sonneveld hebben we een brede selectie aan bloembollen en zaden. Van voorjaarsbollen zoals tulpen en narcissen tot zomerbollen zoals gladiolen en dahlia's, we hebben voor elk seizoen een gigantisch scala aan bloembollen om uit te kiezen. Daarnaast bieden we zaden aan van verschillende bloemen en planten, van makkelijke éénjarigen tot uitdagende meerjarige bloemen en planten. 

KOM LANGS! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten