Bloeiende kamerplanten

De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte standplaats waarin ze genieten van de ochtendzon. Naast twee keer per week watergeven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's houden tevens van een voetenbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten. Daar knappen ze flink van op!

Je kamerplant verpotten

Na de bloei schroef je het watergeven terug naar eenmaal in de week. Bijvoeden met plantenvoeding is nu taboe. Is jouw bloeiende kamerplant toe aan een nieuw huisje? Verpot de plant dan in het voorjaar. Koop een pot die minstens 20% groter is dan de oude pot. Gebruik bij het verpotten goede potgrond en leg een laag hydrokorrels op de bodem van de pot. Druk de aarde lichtjes aan en geef de plant direct water zodat de lucht uit de aarde verdwijnt. Zet je plant terug op zijn oude plek en hij geniet optimaal van zijn nieuwe huisje.

Welke standplaats voor welke bloeiende kamerplanten?

In ons uitgebreide kamerplantenassortiment hebben we bloeiende planten die oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen komen. Om ervoor te zorgen dat deze planten het goed doen in onze woonkamers, is het van belang om hun natuurlijke klimaat enigszins na te bootsen. Een Anthurium komt oorspronkelijk uit de regenoerwouden in Midden-Amerika waar ze in de schaduw van hoge bomen staan. Zorg er dus voor dat je Anthuriums niet in fel zonlicht zet. Dit is de plant niet gewend waardoor hij niet goed zal groeien. Orchideeën komen oorspronkelijk uit een warm gebied in Zuidoost-Azië en Australië. Zet een orchidee daarom op een warme, lichte plek in huis en geef de plant regelmatig kleine beetjes water. Op deze manier boots je zijn natuurlijke habitat na en blijft jouw kamerplant mooi en gezond. 

Heb je vragen over jouw bloeiende kamerplant? In ons groencentrum lopen genoeg groenexperts rond die jouw vragen al te graag beantwoorden.

KOM LANGS

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten