Tuin

Creëer jouw droomtuin met Groencentrum Sonneveld. De tuin is een verlengstuk van het huis, een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en tot rust komt. Bij Groencentrum Sonneveld begrijpen we de waarde van een prachtige tuin en bieden we een uitgebreide selectie aan tuinbenodigdheden om je te helpen jouw perfecte tuin te creëren. Van tuininspiratie en handige tips tot hoogwaardige tuinproducten, we hebben alles wat je nodig hebt om van je tuin een waar paradijs te maken. Creëer jouw droomtuin met ons handige stappenplan.

OPENINGSTIJDEN

Stap 1: Doelstellingen bepalen

Begin met het bepalen van jouw doelstellingen voor de tuininrichting. Wat wil je bereiken met jouw tuin? Denk aan een ontspanningsruimte, een speelplaats voor kinderen, een moestuin of een combinatie van functies. Het definiëren van jouw doelen helpt bij het maken van beslissingen tijdens het ontwerpproces. Zie je door de bomen het bos niet meer? Loop gerust binnen in ons tuincentrum in Wagenberg om ideeën op te doen. Onze hulpvaardige medewerkers staan paraat om je te helpen! 

Stap 2: Inspiratie opdoen

Denk aan verschillende tuinstijlen, zoals: 

  • Strakke, moderne tuin
  • Gezellige cottagetuin
  • Romantische, landelijke tuin
  • Tropische tuin

Bij een strakke tuin is het van belang om alles in geometrische, rechte lijnen te planten. Vul bijvoorbeeld de borders met gestructureerde vaste planten zoals lavendel, siergrassen en hortensia's voor een nette uitstraling. Voor een gezellige cottagetuin zijn rozen, klimplanten en kruidenplanten dan weer onmisbaar. Wil je liever een romantische look uitstralen? Dan hebben we mooie klimplanten, hortensia's en hangplanten voor je. Ook de tropische zonliefhebber heeft keuze genoeg: wat dacht je van een palmboom, olijfboom of kleurrijke geraniums.

Voeg naast deze karakteriserende plantcombinaties ook creatieve elementen toe zodat jouw tuin een verlengstuk van je persoonlijkheid wordt! Een buitenschilderij, leuke sierkussens, een buitenkleed of wandhangers maken de tuin al gauw persoonlijk. The sky is the limit. Wist je dat we ook verse plantenarrangementen maken voor buiten? We hebben voor elk seizoen de gepaste bloem. 

TUINPLANTEN

Stap 3: Tuinontwerp maken 

Teken een plattegrond van jouw tuin en maak een ontwerp op schaal. Breng bestaande elementen in kaart, zoals bomen, gazons en terrassen en bedenk waar je nieuwe elementen wilt plaatsen. Denk aan paden, borders, zitplekken en andere functies die passen bij jouw doelstellingen.

In ons tuincentrum in Boskoop hebben we een ruim assortiment aan grassoorten, of je nu een speelgazon of siertuin wilt. Liever direct resultaat? Ga dan voor onze graszoden en je hebt een gezonde, groene grasmat in no time. Eens je een gazon hebt aangelegd is het natuurlijk van belang om het goed te onderhouden. Niet alleen regelmatig maaien, maar ook bewateren en bemesten is erg belangrijk.

GAZON

Stap 4: Plantenselectie

Kies planten die geschikt zijn voor jouw tuinomstandigheden. Let op factoren zoals de bodemgesteldheid, blootstelling aan zonlicht en klimaat. Denk ook aan de gewenste hoogte, kleuren en bloeiperiode van de planten. Maak een lijst van de planten die je wilt gebruiken en zorg ervoor dat ze goed bij elkaar passen.

Stap 5: Hardscape-elementen toevoegen

Voeg hardscape-elementen toe aan jouw tuin, zoals terrassen, paden, tuinmeubilair en decoratieve structuren. Kies materialen en stijlen die passen bij jouw tuinontwerp en persoonlijke smaak. Denk aan mooie tegels, comfortabele zitplekken en andere elementen die jouw tuin uniek maken. 

Stap 6: Verlichting en irrigatie

Denk na over verlichting en irrigatie in jouw tuin. Verlichting kan de sfeer verbeteren en jouw tuin ook 's avonds laten stralen. Zorg voor een efficiënt irrigatiesysteem om je planten gezond te houden en water te besparen.

Stap 7: Uitvoering en aanleg

Nu is het tijd om jouw droomtuin tot leven te brengen! Begin met het verwijderen van oude elementen die je niet wilt behouden. Vervolgens kun je starten met het aanleggen van paden, terrassen en andere hardscape-elementen. Plant daarna de geselecteerde planten en zorg voor een goede bodemvoorbereiding.

Stap 8: Onderhoud en genieten

Maak een onderhoudsplan om jouw tuin in topconditie te houden. Denk aan snoeien, bemesten en onkruidbestrijding. Vergeet niet te genieten van jouw prachtige tuin! Nodig vrienden en familie uit om te ontspannen en te genieten van de groene oase die je hebt gecreëerd.

Met dit stappenplan werk je stap voor stap aan het creëren van jouw droomtuin. Veel plezier en succes met jouw tuininrichtingsavontuur!

Hoogwaardige tuinproducten kopen in Boskoop

Om je tuin in topconditie te houden, heb je hoogwaardige tuinproducten nodig. Bij Groencentrum Sonneveld vind je een ruim assortiment tuinproducten van gerenommeerde merken. Van tuingereedschap tot gewasbeschermingsmiddelen, we bieden alles wat je nodig hebt om je planten te laten gedijen en je tuin te laten bloeien.

Praktische tuinieren tips

Tuinieren kan soms een uitdaging zijn, vooral als je nog niet veel ervaring hebt. Daarom delen we graag praktische tips en advies om je te helpen bij het onderhouden van je tuin. Leer over de juiste plantverzorging, seizoensgebonden taken, onkruidbestrijding en nog veel meer. Met onze handige tips kun je met vertrouwen aan de slag en genieten van een weelderige en gezonde tuin.

Tuinprojecten en doe-het-zelf ideeën

Wil je je tuin een upgrade geven? We bieden ook tuinprojecten en doe-het-zelf ideeën om je creativiteit te stimuleren. Van het aanleggen van een nieuwe border tot het bouwen van een tuinhuisje of het maken van een verticale tuin, je vindt inspiratie en stapsgewijze instructies om je eigen tuinprojecten tot leven te brengen.

Bij Groencentrum Sonneveld streven we ernaar om jouw tuindromen waar te maken. Met onze uitgebreide tuincategorie, hoogwaardige producten en deskundig advies helpen we je om van je tuin een prachtige en functionele buitenruimte te maken. Kom naar ons tuincentrum en verdwaal in ons ruime assortiment aan tuinbenodigdheden zoals graszaad, moestuin zaadjes, grasmaaiers, tuinplanten, buitenpotterie en laat je informeren door onze medewerkers met een groen hart op de juiste plaats! 

KOM LANGS!