Bolchrysanten

Bolchrysanten

In Japan staat de Chrysant symbool voor een lang leven. Is er een betere reden om een Bolchrysant cadeau te geven. Chrysanten gaan bloeien als de dagen korter worden. Echte herfsttoppers dus. En hun kleuren: het warme bruinrood, wijnrood, oudroze en roze passen mooi bij het zachte oktoberlicht. Maar vergeet het heldere wit en geel niet, zij zorgen voor een zonnig einde van de zomer.

Verzorgingstips
Van Bolchrysanten kun je lang genieten. Het liefst staan ze buiten op balkon of terras op een lichte plek. (Liever niet de hele dag in de volle zon.) Afhankelijk van het weer moet je dagelijks water geven. Laat de potkluit beslist niet uitdrogen; geef water op de kluit zodat de bloemen niet smetten, of zet de chrysant een half uurtje in een emmer water. In de sierpot hoort een gat waardoor het overtollige water weg kan lopen. Geef bij regen een afdakje, koude regendruppels geven bruine bloemen. Bolchrysanten houden niet van vorst, zet bij vorst de plant een nacht binnen.

Als laatste tip:
knip de uitgebloeide bloemen regelmatig uit. Zo kan je maanden kunnen genieten van de Bolchrysant.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over bolchrysanten wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.