Gazon

Wil je een mooie groene grasmat in je tuin? Dat kan best, maar kies dan wel voor een grassoort die bij je past. Wil je een gazon waar de kinderen op kunnen ravotten, kies dan voor een sterke grassoort zoals speelgazon. De fijnere meer kwetsbare grassoorten hebben meer sierwaarde. Groencentrum Sonneveld is je one-stop-shop voor al je gazonbenodigdheden.  

OPENINGSTIJDEN

Hoe krijg je een prachtig groen gazon?

Een mooi gazon is een sieraad voor je tuin. Het vraagt echter wel de nodige aandacht en onderhoud. Maar hoe krijg je nu zo'n prachtig groen gazon? Het begint allemaal bij de juiste bodemstructuur. Een bodem die voldoende voeding en water vasthoudt, is de basis voor een gezond gazon. Bij Groencentrum Sonneveld hebben we alles in huis om je hierbij te helpen.

Het juiste moment om te zaaien

Het zaaien van gras doe je het beste in het voor- of najaar. Bij warme temperaturen ontkiemen de zaden sneller, wat betekent dat je eerder last hebt van onkruid en mos. Het najaar is daarom het ideale moment om te zaaien. De bodemtemperatuur is nog voldoende warm en er is voldoende tijd voor de graszoden om te groeien voordat de winter invalt. Twijfel je ergens over? Loop gerust binnen in ons tuincentrum! Geen tijd? Dan kun je ons ook makkelijk telefonisch of per e-mail bereiken.

Onderhoud van je gazon

Om je gazon mooi te houden, is onderhoud essentieel. Regelmatig maaien zorgt ervoor dat het gras niet te hoog wordt en er meer licht bij de bodem kan komen. Ook het bemesten van je gazon is belangrijk om het gezond te houden. Bij Groencentrum Sonneveld vind je de juiste bemesting voor jouw gazon. Verder is het aan te raden om in het voor- en najaar het gazon te verticuteren, zodat mos en dood gras worden verwijderd en het gras beter kan ademen.

Creëer een sfeervol gazon

Een gazon is niet alleen mooi om op te spelen, maar kan ook een belangrijke rol spelen in de sfeer van je tuin. Door bijvoorbeeld een speels gazon aan te leggen met ronde vormen of door een deel van het gazon te vervangen door een bloemenweide, creëer je een sfeervol geheel. Bij Groencentrum Sonneveld vind je alle benodigdheden om jouw ideale gazon te creëren en te onderhouden. Denk maar aan verticuteerharken, mest, bewatering, graszoden en nog veel, veel meer! 

KOM LANGS