Gewasbescherming

Bestrijdingsmiddelen zijn er in overvloed, maar voordat je overgaat tot het bestrijden van luizen, rupsen en ander ongedierte kun je je afvragen of de plant wel op een goede plaats staat. Een plant die al niet lekker groeit, staat vaak op een verkeerde plek. De grond kan bijvoorbeeld te nat of te droog zijn of de standplaats is voor deze plant wellicht te zonnig of te donker. Mocht je desondanks de beestjes te lijf willen gaan, laat je dan goed voorlichten en lees goed de gebruiksaanwijzing. 

OPENINGSTIJDEN

Waarom gewasbescherming belangrijk is voor jouw tuin

Gewasbescherming is ontzettend belangrijk voor een gezonde tuin. Het beschermt je planten en gewassen tegen schimmels, insecten en andere plagen die jouw tuin kunnen aantasten. Door het gebruik van de juiste middelen voorkom je dat je planten ziek worden of afsterven. Bovendien zorgen gezonde planten voor een mooie en groene uitstraling van jouw tuin.

Verschillende soorten gewasbescherming

Er zijn verschillende soorten gewasbeschermingsmiddelen verkrijgbaar, ieder met hun eigen werking en toepassing. Zo zijn er middelen tegen insecten, schimmels, onkruid en nog veel meer. Bij Groencentrum Sonneveld hebben we een breed assortiment aan gewasbeschermingsmiddelen die geschikt zijn voor zowel particulier als professioneel gebruik. Maar let op: niet alle middelen zijn geschikt voor elke plant of gewas. Vraag daarom altijd advies aan onze medewerkers voordat je een product aanschaft. Kan je niet langs komen en wil je graag een snel antwoord? Dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch en per e-mail contacteren! Ons personeel staat van maandag tot zaterdag voor je klaar met raad en daad! 

Gewasbescherming op een milieuvriendelijke manier

Bij Groencentrum Sonneveld vinden we het belangrijk om gewasbescherming op een milieuvriendelijke manier toe te passen. Daarom hebben we ook verschillende biologische middelen in ons assortiment die op een duurzame manier zorgen voor bescherming van jouw planten en gewassen. Denk bijvoorbeeld aan producten op basis van natuurlijke oliën of bacteriën. Bovendien kunnen onze medewerkers je adviseren over hoe je op een natuurlijke manier plaagdieren uit je tuin kunt weren, bijvoorbeeld door het gebruik van specifieke planten of door het creëren van een gezonde bodem. 

KOM LANGS!