Schimmels

Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. De bekendste is meeldauw die de plant bedekt met een laagje wit schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel op andere planten over. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren en soms ten grond richten. 
Een andere schimmelsoort is roest. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldeknop. Sterroetdauw, ook wel blackspot genoemd, komt vooral op rozen voor, preventief spuiten in maart is aan te bevelen.

OPENINGSTIJDEN 

Weg met die vieze schimmels, hallo mooie tuin!

Heb jij ook last van schimmels op je planten? Dat is niet alleen lelijk om naar te kijken, maar kan ook schadelijk zijn voor je gewassen. Maar geen paniek, wij hebben de oplossing! In ons tuincentrum in Boskoop vind je alles wat je nodig hebt om die schimmels te bestrijden en je tuin weer te laten stralen. Kom gerust langs en laat ons je helpen!

Gewasbescherming: de beste investering voor een gezonde tuin

Niemand houdt van schimmels in zijn tuin, toch? Maar wist je dat gewasbescherming niet alleen de schimmels bestrijdt, maar ook helpt om je gewassen gezond te houden? Door te investeren in gewasbescherming zorg je ervoor dat je tuin er niet alleen mooi uitziet, maar ook optimaal kan groeien en bloeien. Kom langs bij ons Groencentrum Sonneveld en ontdek hoe we je kunnen helpen met gewasbescherming en meer!

KOM LANGS

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming