Compost

Wat is compost? Compost is een waardevolle meststof en een goede grondverbeteraar. Natuurlijk kun je compost kant en klaar kopen, maar je kunt ook zelf compost maken. Er zijn speciale compostbakken te koop die het composteren versnellen maar ook een open composthoop werkt goed. Door er compostversneller over te strooien, heb je al snel mooie grond. De composthoop is niet geschikt voor al jouw tuinafval. Zo verteren de bladeren van de laurierstruik en  de takken van coniferen heel slecht. Takken van bomen en struiken dienen eerst versnipperd te worden. Zowel hakselaars (takkenversnipperaars) en compostbakken zijn in diverse soorten te koop in ons tuincentrum in Boskoop. 

OPENINGSTIJDEN

Waarom moet je eigenlijk compost gebruiken?

Nou, ten eerste is het een duurzame oplossing om tuinafval te verwerken. In plaats van het te laten verbranden, wordt het nu nuttig gebruikt. Daarnaast bespaar je kosten doordat je minder kunstmest nodig hebt en krijg je een gezonde en vruchtbare bodem waarin je planten goed kunnen groeien.

Zelf compost maken is leuk en makkelijk

Het maken van je eigen compost is niet alleen goed voor het milieu, maar ook een leuke en makkelijke activiteit. Je kunt bijvoorbeeld een composthoop maken in je tuin door organisch materiaal op een hoop te gooien en deze af en toe om te draaien. Maar er zijn ook compostbakken verkrijgbaar waarmee je gecontroleerd compost kunt maken. Ben je een beginneling en heb je geen flauw benul hoe je moet composteren? In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment aan compostbakken die ideaal zijn voor compost "groentjes". Tevens adviseren onze medewerkers je graag over hoe je het best compost maakt in jouw tuin. Toch liever compost of andere meststoffen kopen? Dan hebben wij ook voor jou wat wils! 

KOM LANGS

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grondsoorten en meststoffen