Grondsoorten en meststoffen

Om tuinplanten, bomen, gazon en struiken in de tuin goed te laten groeien, heb je grondsoorten en meststoffen nodig. Bij Groencentrum Sonneveld hebben we onder andere turf, potgrond en tuingrond. Naast traditionele of universele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuinplanten wel een speciale potgrond beschikbaar. Aan deze speciale grondsoorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de specifieke planten nodig hebben. Zo groeien orchideeën bijvoorbeeld het best op boomschorssnippers. Of je nu op zoek bent naar grondsoorten of meststoffen, wij hebben het allemaal bij Groencentrum Sonneveld. Onze medewerkers staan klaar om je te verwelkomen in ons tuincentrum en hun passie voor groen met je te delen. 

OPENINGSTIJDEN

Het belang van mest- en grondstoffen voor je tuin

Als je een mooie en gezonde tuin wilt, is het belangrijk om de bodem regelmatig te voeden met meststoffen en te zorgen voor de juiste grondsoort. Waarom is dit zo belangrijk en wat zijn de beste opties? Wij leggen het je uit.

Meststoffen: wat zijn de voordelen?

Meststoffen bevatten voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en bloei van planten. Ze zorgen voor een gezonde bodem en een betere opname van voedingsstoffen. Ontdek welke soorten meststoffen er zijn en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Grondstoffen: de basis van een gezonde bodem

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een gezonde tuin. Grondstoffen zoals compost, tuinaarde en potgrond dragen bij aan de structuur en vruchtbaarheid van de bodem. Leer welke grondstoffen het beste zijn voor jouw tuin en hoe je ze het beste kunt gebruiken. Als je op zoek bent naar biologische en duurzame opties, zijn er verschillende meststoffen en grondstoffen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan organische meststoffen en biologische compost. Ontdek de voordelen van deze opties en hoe je ze kunt gebruiken voor een gezonde en milieuvriendelijke tuin.

Merken

Bij ons tuincentrum vind je een uitgebreid assortiment aan verschillende merken en soorten potgrond, bemesting en bestrijdingsmiddelen. We hebben onder andere:

  • Pokon biedt bijvoorbeeld specifieke voeding aan voor verschillende planten, zoals rozen, groente en fruit, en kamerplanten. Het zorgt voor gezonde planten met een goede groei en bloei.
  • KB staat bekend om zijn organische meststoffen, die op een milieuvriendelijke manier worden geproduceerd en zorgen voor een gezonde bodem en planten.
  • Culvita heeft weer een breed scala aan meststoffen, van speciale mest voor de moestuin tot universele mest voor alle soorten planten.
  • Roundup heeft een andere functie: het is een onkruidbestrijdingsmiddel. Het is effectief in het bestrijden van onkruiden, grassen en mossen tussen bestrating, tegels en borders. Het werkt tot diep in de wortels van het onkruid en is daardoor langdurig effectief.

Bij ons tuincentrum helpen we je graag bij het vinden van de juiste potgrond, bemesting en bestrijdingsmiddelen voor jouw planten. Kom langs en ontdek welk merk het beste bij jouw tuin past.

 

grond- en meststoffen kopen  grond- en meststoffen kopen  grond- en meststoffen kopen  grond- en meststoffen kopen

Grond- en meststoffen kopen

Bij Groencentrum Sonneveld ben je aan het juiste adres voor al je mest- en grondstoffeen. Ons doorgewinterd en ervaren personeel staat paraat om je te begeleiden in het maken van een weloverwogen keuze. Jouw tuin, terras of balkon zullen er straks mooier komen uitzien dan die van je buren, laat je buren groen zien van tuinjaloezie! 

KOM LANGS