• Vergeet de vogels niet!

    Plaats uw nestkast en help de vogels met eten!

Vogels in de tuin

Biodiversiteit in je eigen tuin is belangrijk voor de natuur. Tuinvogels hebben het steeds vaker moeilijk in ons land, omdat er door bebouwing minder plekken zijn waar zij zich thuis voelen. Help de buitenvogels. Geef ze regelmatig wat extra voer en biedt ze een plekje om te nestelen en te badderen. Je krijgt hier niet alleen gezelschap voor terug, maar helpt ook bij het behoud van onze tuinvogels! We hebben in elk jaargetijde de juiste voeding voor de vogels. En niet te vergeten de nestkasten. Deze zijn ontzettend belangrijk! Gelukkig kunnen we als tuinliefhebbers een belangrijke rol spelen in het behoud van onze tuinvogels. Door biodiversiteit in je eigen tuin te stimuleren en de juiste maatregelen te nemen, helpen we de tuinvogels. Volg deze vier tips en creëer een prachtig vogelrijk paradijs in je achtertuin. 

OPENINGSTIJDEN

1. Voedselvoorziening voor tuinvogels

Tuinvogels hebben het hele jaar door behoefte aan voedsel. Vooral tijdens de koude wintermaanden kan het voor hen moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Help de tuinvogels door regelmatig extra voer aan te bieden. Vogelvoeders zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals zaadmixen, vetbollen en pinda's. Zorg voor een divers aanbod van voedsel om verschillende vogelsoorten aan te trekken. Denk aan merels, roodborstjes, mezen en vinken. Op die manier voorzie je hen van de nodige energie en draag je bij aan hun overleving.

2. Nestgelegenheid voor tuinvogels

Een veilige plek om te nestelen is essentieel voor tuinvogels. Door nestkasten in je tuin te plaatsen, bied je hen een beschutte omgeving om te broeden en hun jongen groot te brengen. Verschillende vogelsoorten hebben specifieke nestkasten nodig, afgestemd op hun grootte en gedrag. Denk bijvoorbeeld aan koolmezen, pimpelmezen, spreeuwen en roodborstjes. Plaats de nestkasten op een rustige en beschutte plek, zoals in de buurt van bomen of struiken. Zo geef je tuinvogels de mogelijkheid om veilige nestplaatsen te vinden en draag je bij aan het vergroten van hun populatie.

Tuinvogels - Groencentrum Sonneveld

3. Water en baddermogelijkheden

Naast voedsel en nestgelegenheid hebben tuinvogels ook behoefte aan water. Zorg voor een vogelbadje of ondiepe schaal met schoon water waar ze kunnen drinken en badderen. Vogels gebruiken het water niet alleen om hun dorst te lessen, maar ook om hun verenkleed te reinigen. Door een baddermogelijkheid te bieden, help je hen om hun veren in optimale conditie te houden. Het is een waar genot om te zien hoe de tuinvogels zich verfrissen en een vrolijk schouwspel bieden in je eigen tuin.

4. Beplanting voor biodiversiteit

Een diversiteit aan beplanting in je tuin trekt niet alleen tuinvogels aan, maar ook andere dieren zoals vlinders, bijen en hommels. Kies voor inheemse plantensoorten die aantrekkelijk zijn voor tuinvogels. Denk aan bessenstruiken, bloeiende planten en bomen die beschutting bieden. Creëer verschillende hoogtes en lagen in je tuin door gebruik te maken van klimplanten, struiken en bomen. Op die manier bied je voedsel, beschutting en nestgelegenheid voor een grote diversiteit aan vogels en andere dieren.

Door deze maatregelen te nemen in je eigen tuin, draag je bij aan het behoud van onze tuinvogels. Je zult merken dat je niet alleen gezelschap krijgt van deze prachtige gevleugelde vrienden, maar ook dat je tuin tot leven komt met hun vrolijke gezang en activiteit. Geniet van de wonderen van de natuur in je eigen achtertuin en koester de biodiversiteit die je hebt helpen creëren.

Vogelbenodigdheden kopen bij Groencentrum Sonneveld

Bij Groencentrum Sonneveld begrijpen we het belang van tuinvogels en hun rol in het ecosysteem. We bieden een breed scala aan vogelvoeders, nestkasten en andere producten om tuinvogels te ondersteunen. Bezoek onze winkel en ontdek hoe je jouw tuin kunt transformeren in een paradijs voor tuinvogels. Samen dragen we bij aan het behoud van deze prachtige wezens en hun leefomgeving.

KOM LANGS!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuin